Harrastukseni

tiistai 17. toukokuuta 2022

Top- jakso

 Suoritin korjausompelun ja muodistamisen työssäoppimiseni Hollolassa, Putiikki K&K:ssa, Kirsin ohjauksessa. Olen päässyt tekemään korjausompelua paljon ja monipuolisesti. Olen vaihtanut vetoketjuja, lyhentänyt lahkeita, muokannut tuulitakin anorakiksi, paikannut toppahousuja, lyhentänyt hihoja, lisännyt väljyyttä hameen vyötärölle, pienentänyt puseroiden päänteitä lisäämällä sinne laskoksia, tehnyt upslaakeja, kaventanut miesten juhlapuvun takkia, muokannut juhlapukuja, sekä paljon muuta.






























           Korjausompelun ja muodistamisen näyttötyö:

Asiakas oli ostanut itselleen mekon, joka oli yläosasta hieman iso ja tarvitsi muokata sopivaksi.

 Asiakkaan toiveina oli: 

- pääntietä edessä ylemmäs ja mekon yläosassa pituutta lyhyemmäksi.

-kädenteiden muokkaus sopivan kokoisiksi, koska ne oli liian isot/löysät ja lörpötti rumasti.

Asiakas puki mekon ylleen ja ensin neulasin asiakkaan mieleisen poiston olkasaumoista ja niin pääntiekin nousi ylemmäs.

Seuraavaksi neulasin kädenteille sopivat uudet paikat. 


                                               Mekko asiakkaan päällä ennen muutoksia


Tekovaiheita


Muutosten ompelun jälkeen sovitus


Oikealla puolella kädentie edessä oli vielä hieman liian löysä, neulasin lisää poistoa sivusaumasta, sekä leikkaussaumalta edessä. Muilta osin muokkaukset näytti onnistuneilta ja asiakas oli samaa mieltä.
Muokkasin vielä oikean kädentien, jonka jälkeen sovitettiin jälleen.


Sovitus uusien muokkauksien jälkeen.



Nyt molemmat kädentiet näytti sopivilta, mekko istui kauniisti asiakkaan päälle. Asiakas oli tyytyväinen niin pääntiehen, joka oli nyt korkeammalla, sekä sopiviin kädenteihin, joissa ei kangas enää lörpöttänyt. 

Mekon kangas oli viskoosia ja mekossa oli myös vuori.
Hinta-arvioksi annoin tälle työlle 40€.
Kerroin asiakkaalle valmistavani työn saman päivän aikana, kun sovitus oli ja niin myös tein. 

Huomioita:
Kuuntele aina ensin asiakkaan toiveet. Ensimmäisessä sovituksessa oletin, että asiakas haluaa mekon kavennuksen ja sitähän hän ei halunnut ollenkaan.
Luota myös omaan intuitioon työtä tehdessä. Ensimmäisiä muokkauksia tehdessä pohdin hetken aikaa, olisiko oikean puolen kädentieltä edestä pitänyt poistaa enemmän mitä olin neulannut, koska ompelun jälkeen siihen jäi vielä hieman outo muoto. Kirsin kanssa sitä katsottiin ja pariin kertaan sen purin ja ompelin uudestaan, jotta siihen ei jäisi ”hyppyä”. Lopputulokseen olen itsekin tyytyväinen, mekko näytti nyt huomattavasti paremmalta asiakkaan päällä, kuin alkuperäisenä.


Top-jakson itsearviointi:

Aloitin top-jaksoni tammikuussa 2022 Hollolassa, Putiikki K&K:ssa. 
Opin tällä työssäoppimisjaksolla paljon uutta, aiemmin olin tehnyt vain helppoja korjauksia, muodistamisia en niinkään. Pääsin myös työstämään hyvin erilaisia materiaaleja. Vuoritetut vaatteet tuli tutuiksi, sekä erilaiset rakenteet ja työtavat. Joitain juhlapukujakin pääsin muokkaamaan. Tykkäsin top-paikastani kovasti, Kirsi on mahtava tyyppi ja rauhallinen, sekä kärsivällinen ohjaaja. Ajoittain jouduin kysymään neuvoa useaankin otteeseen saman työn aikana, jos työtavat olivat minulle uusia. Syksyllä 2022 jäin tauolle top:ista oman jaksamiseni vuoksi ja jatkoin sitten keväällä 2023 parempivointisena. 2022 alussa työntekoni oli  hidasta ja olin arka asiakkaiden vaatteiden kanssa, mutta ajan kanssa itsevarmuuteni kasvoi huimasti ja sitä myötä työskentelynopeuskin kasvoi. Sain tältä jaksolta siis todella paljon oppia ja olen kiitollinen siitä. Välillä oli töitä, mitkä ei vaan tuntunut etenevän ja niiden kanssa meni paljon aikaa, mutta harvemmin sellaista oli ja niistäkin selvisin loppujen lopuksi. Suosittelen kyllä Putiikki K&K:ta top-paikaksi kaikille, joita kiinnostaa oppia laajasti korjausompelua sekä muodistamista. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ny- yritys

Toisena opiskeluvuotenani päätimme muutaman luokkatoverin kanssa perustaa yhteisen NY- yrityksen ja lähteä mukaan Vuosi yrittäjänä- ohjelmaa...